Treg's blog

November 22nd, 2009

Groovecity, bye bye ILT!

Posted by Treg in Party

De titel verraad het waarschijnlijk al, Groovecity was dit jaar een van de betere events. Of is dat een understatment? Naast Tomorrowland en de lente editie van Untitled, een van de beste events! 😀

Ondertussen is Groovecity 10 jaar jong, deze editie mocht dus niet onopgemerkt voorbij gaan. Hiervan getuigt de line-up en de inkleding van het gebeuren, zeer sterk. (bekijk de foto’s maar)

We begonnen de avond (traditioneel) in de D&B room. Ons Belgisch talent Netsky mocht er het beste van zichzelf geven. Een goede opwarmer en helemaal niet slecht. Maar dan begon het, een halfuurtje Sebastien Leger in de “Techno” room en Jesse Rose in de House room, schitterend! Persoonlijk vond ik James Holden het hoogtepunt van de avond. Hij draaide zeer zweverige, meeslepende techhouse (?), zalig! Ik hoop dat ze een liveset van hem uitbrengen.

Maar goed, tijd om de “resident” Electronation room te gaan bezoeken. Vroeg op de avond werd er een vrij vreemde (oude) stijl gedraaid, maar Mason en vooral Terry Toner maakten dit ruimschoots goed. We leerden (nogmaals) dat Electronation niet hoeft te staan voor electro fidget house, maar gewoon een brede waaier aan house stijlen, netjes. Tussenin pikten we nog Sven Väth en Jeff Mills (de Techno legende) mee (offcourse!). Väth zoals we hem kennen en Jeff Mills oer-oer-hard!

Globaal kan ik Groovecity omschrijven als: “Het is wat I Love Techno had moeten zijn”. En dat dan nog is voor veel minder geld met een pakken betere sfeer!

Leave a reply