Treg's blog

December 4th, 2008

Groovecity 2008

Posted by Treg in Party

Eind deze zomer kwam reeds het goede nieuws dat Groovecity dit jaar enkele DJ’s van het Duitse Cocoon concept mocht verwachten. “Goed begonnen is half gewonnen!”, hoor ik u zeggen? Ja en nee, de uiteindelijke (house) affiche was “iets minder”.

Eens aangekomen raak je, zoals elk jaar, vlot uw auto kwijt op de parking. Nog snel even een ticket verkocht van een zieke partyganger en tien minuten later stond ik in de house room te luisteren naar Zoo Brazil, een opkomend Zweeds talent. De zaal was nog vrij leeg en het volk was nog wakker aan’t worden.

Snel naar de Drum & Bass room dus. Radical XP & Brekbit zorgden voor een stoomend feestje! (check Drumderground, een nieuw Brussels project met Brekbit trouwens) Veel beter dan vorig jaar deze D&B room. Vegas/Bad Company bewees dit en sloot mijn avond voortreffelijk af.

Daartussen viel er natuurlijk nog wat anders te beleven. In de Techno/Cocoon area met Chris Tietjen namelijk. Ik kende hem totaal niet, vond hem goed draaien, maar de set was iets te slap, niet? ‘t Zal aan de D&B gelegen hebben. Guy Gerber bracht een 1 uur durende liveset die mij meer kon bekoren.

Het was al 1u30 en we hadden bijna nog geen noot House gehoord, dus snel naar Joachim Garraud. Een super sympatieke Fransman, maar ik vond zijn set niet goed. Hij heeft wel skills, is creatief en kan keyboard spelen, maar daarom moet je toch niet enkel retro, classic en hit-house spelen? Chance dat hij er nog “Fake Blood – Mars” tussendraaide. 🙂

Agoria, nog een Fransman, kon mij wel helemaal bekoren. Het volk was al wat uitgedund, dus konden we makkelijk vooraan gaan staan. Schitterend gewoonweg! Vooral zijn opbouw naar “Agoria – Dust” (Remix) en de andere platen hierrond waren geweldig.

‘k Vergeet bijna nog Sven Väth te vermelden. Hij mocht 3 uur draaien en was natuurlijk ook geweldig. Nothing more, nothing less.

Conclusie: ook al was de house lineup niet zo sterk, het was toch een geslaagde Groovecity! Ik ben benieuwd naar de lineup van volgend jaar. Stel u voor dat Deep Dish, Robbie Rivera, John Dahlback, Deadmau5,… komen 😛

Thx aan de mede partygangers voor het feestje!

Leave a reply