Treg's blog

February 20th, 2010

Ubuntu One

Posted by Treg in General, Linux, Tech

Laatst was ik op zoek naar goede online backup software zodat ik wat cruciale data kan backuppen. Buiten de commerciële producten, kwam ik toevallig het Ubuntu One project tegen, dat blijkbaar  al een tijdje loopt. Deze software zit standaard in de laatste Karmic release van Ubuntu ingebakken, super! Het project lijkt een beetje op het oude Ifolder project van Novell (dat blijkbaar ook terug leeft).

Ubuntu One bestaat enerzijds uit client software die files synchronizeert vanop je computer met “the storage cloud”. Anderzijds is er ook een webinterface die je vanop elke browser-waardige computer kan raadplegen. Ubuntu One bied je gratis online storage aan tot 2GB. Hoger volumes kunnen aangekocht worden tot 100GB. Achterliggend gebruikt Ubuntu One de Amazon S3 cloud voor het opslaan van al zijn data.

Toch zijn er 3 minpuntjes. Momenteel zijn er enkel Linux clients beschikbaar, dus crossplatform werken gaat niet. Blijkbaar bevindt de data zich niet geëncrypteerd op de servers (hoorde ik, correct me if I’m wrong). Ook zet je de Ubuntu One client upload en download speed best niet op 0KB/s, want dan komt er effectief geen data door. Daar waar de meeste applicaties dan unlimited bandbreedte toelaten…

Ik kijk uit naar de nieuwe client versie en nieuwe features in de volgende Ubuntu release! 🙂

2 Responses to ' Ubuntu One '

Subscribe to comments with RSS or TrackBack to ' Ubuntu One '.

  1. Marnik said,

    on February 20th, 2010 at 20:15

    Ik gebruik al enkele maanden (jaren?) dropbox.com, heel content van.

  2. Treg said,

    on February 22nd, 2010 at 16:08

    Jep, ‘k gebruik dat product ook bij iemand voor offline storage. Maar ‘k vind het te gebruiksvriendelijk (lees: ‘k kan er te weinig aan instellen) :p

Leave a reply